Gastlessen & Lezingen

Onzichtbaar, zichtbaar maken is mijn missie en mijn doel. Dingen die niet altijd gezien mogen worden of wegstopt worden in een donker hoekje. Taboe, stigma of schaamte, als deze dingen spelen een rol bij het zichtbaar maken van het ontzichtbare.

Ze zeggen ook wel dat ervaring belangrijker is dan kennis. Mijn ervaring is mijn kennis. Geen DMS, grafieken of cijfers met echte eigen ervaring. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek en niet iedereen met ADHD heeft de zelfde onrustigheid. Tijdens mijn lezingen en gastlessen wil in nieuwe inzichten, zichtbaarheid, handvaten (zo waar nodig) mee geven. Inspireren om te kijken naar wat wel kan en hoe iemand wel kan herstellen. En niet te kijken naar wat iemand niet kan.

Koopverslaving & Schulden

Een koopverslaving is toch dat je elke dag kleding aan het kopen bent? En dat je een hele grote kledingkast hebt? Dat laatste klopt, ik heb onwijs veel kleding in de jaren verzameld, een onderdeel van mijn verslaving. Wat men niet altijd weet is dat een koopverslaving veel meer is dan alleen shoppen. Het gaat gepaard met vaak torenhoge schulden, geen zelfwaarde, andere psychische problemen, schaamte en grote angst. De drang van het kopen om je beter te voelen is een groot onderdeel van de koopverslaving.

ADHD/ADD

Je bent toch alle dagen heel druk? Kan je wel stil zitten? Je hebt zeker altijd onwijs veel energie? Dit klopt bijna allemaal. Ik kan heel druk zijn en heb soms moeite met stilzitten. Gelukkig is dit niet elke minuut van de dag zo want dan zou ik snel opgebrand zijn. ADHD is net zoals veel andere dingen veel meer dan wat men ziet en hoe ADHD wordt neergezet in de media. In mijn gastlessen en lezingen neem ik je op het avontuur wat het leven met ADHD werkelijk inhoud. Soms met een tikkeltje humor maar ook serieuze gesprekken.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een lezing?

Dit is helemaal afhankelijk van de aanvraag. Samen kijken we naar de beste passende oplossing.

Gemiddeld ben ik zo’n 20/30 minuten bezig met mijn verhaal. Daarna is er altijd een mogelijkheid tot vragen. Dit duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe lang duurt een gastles?
Gemiddeld duurt een gastles 1 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de samenstelling van de groep en de wensen van de school of het bedrijf.
Wat heb je allemaal nodig?
Ik heb niet veel nodig. Mijn praatje kan ik houden zonder beamer. Voor grote zalen is een microfoon fijn. Welke dit is maakt niet zoveel uit.

Maar op scholen is het goed om wel een beamer of scherm te hebben waar ik mijn presentatie kan afspelen. Dit is voor de leerlingen makkelijker om te volgen.

Elke klas apart of een grote groep?
Dit is naar de wens van de school. Zelf raad ik aan om de groepen niet te groot te maken. De interactie is juist wat het (leer)proces zo goed maakt.

Op scholen zijn daarom de gastlessen meestal voor de klas en één of twee klassen per keer. Wil je toch een grote groep. Dan hoor ik het graag en kijken we samen of dit mogelijk is.

Kunnen we het van te voren voorbespreken?
Natuurlijk is dit mogelijk. Dit zit tevens ook bij de prijs inbegrepen. Dit kan telefonisch of via Skype. Maar we kunnen ook ergens wat gaan drinken. Zo kunnen we samen het beste kijken wat jullie precies zoeken en hoe ik aanpakken.
Wat is je prijs?

Prijzen liggen tussen de 125 en 500 euro exclusief btw. Dit is afhankelijk van inzet, duur, groepsgrote en aanvullende wensen.

Ik reken 0.25 cent per gereden kilometer vanaf 4811 te Breda.