Een korte intro

Geboren in 1987, in het mooie gezellige Breda. Als ik niet op reis ben, dan leef ik samen met mijn twee katten in een knus appartement. Als je mij kent dan zie je iemand die altijd haar telefoon bij zich heeft, lekker druk is, 1001 ideeën heeft en deze wilt uitvoeren maar vooral haar dromen aan het verwezenlijken is.

Gebruik je verleden als springplank,

 

niet als hangmat

Ik ging burn-out

24…het masker begon te breken. Scheuren begonnen te vormen. Ik begon te wiebelen totdat ik mezelf niet meer overheind kon houden.

Ik ging burn out en ik was 24 jaar jong…

Zoals jullie al weten heet ik Diana en tof dat je hier bent. Je bent op de pagina beland waar je meer over mij te weten kunt komen. Leuk maar stiekem ook wel eng hoor. Op de dag van nu ben ik open en hoop ik daarmee anderen te inspireren om ook het beste uit hun leven te halen.

Een hoop shit heb ik mee gemaakt in mijn leven. Onverwerkte shit, zo kan je het wel noemen. Altijd maar dat masker op en proberen zover mogelijk weg te rennen. angst om gezien te worden, angst om die shit toe te laten in mijn leven. Ik wilde sterk zijn en als sterk gezien worden. Dit ging goed, totdat de spreekwoordelijke emmer over begon te lopen.

Daar zit je dan, op een crisisafdeling. Je lichaam en geest kunnen niet meer. Gebroken. Gescheurd. Pijn…maar gelukkig werd ik gezien en geholpen. Eindelijk! Ik leerde wat mijn sleutel tot herstel was en nog steeds is. Praten! Juist, soms word je gek van mij, want kletsen is wat ik veel doe. Maar echt praten over mijn diepste pijnen was altijd een zwaar gevecht, eentje die ik niet wilde maken. Gelukkig heb ik gezien, geleerd en gevoeld dat praten over die pijnen met mij heeft gedaan. Ik ben mijn demonen aangegaan, mijn pijnen geaccepteerd en vooral mijn dromen gaan verwezenlijken.

Burn out, ADHD/ADD, een koopverslaving en een hele waslijst verder. Het zijn onderdelen van mij die er nou eenmaal zijn en die mij vormen. Niet altijd een pretje maar ze hebben mij wel geleerd om echt van mezelf te houden, in alle kleuren en vormen.

Ik werkte 6 jaar in de psychiatrie

Het begon na mijn opnamen op de PAAZ afdeling met een drie-jarig therapie traject. Daar kreeg ik de basis handvatten en maakte ik stappen in het zelfstandige leven.

Op mijn 26ste was het tijd voor een nieuwe stap en besloot ik de opleiding ‘persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen met ervaringsdeskundigeheid te gaan volgen aan het Summa College in Eindhoven. Vier jaar later studeerde ik af en zette ik mijn werk door in de psychiatrie.

Ik werkte tijdens mijn opleiding en de jaren daarna als begeleider op verschillende crisisafdelingen binnen het GGz. Werkt o.a. 3 jaar lang voor GGz Breburg, maakte daarna de overgang voor 2 jaar naar Pameijer in Rotterdam en het laatste jaar was ik volledig inzetbaar voor Astare waarbij ik o.a. voor Novadic Kentron, Reinier van Arkel en in de Forenische Pyschiatrie werkte. 

Een flinke sprong in het diepe

Ik besloot in februari 2020 eindelijk de sprong in het diepe te nemen en mijn baan in de psychiatrie in te ruilen voor het leven als zelfstandig ondernemer. Het was een grote stap omdat mijn schuldenproblematiek mij nog steeds aan het achtervolgen was maar het voelde alles behalve eng, het voelde bevrijdend!

Ik had een grootse plannen met mijn bedrijf en zag al helemaal voor mij welke kant ik op wilde. Helaas kwam twee weken later corona het land binnen en zag ik mijn bedrijf waar ik jaren aan had gewerkt in elkaar zakken (naast mijn in loondienstbaan werkte ik al aan mijn bedrijf).

Even was het zwaar maar ik bleef mijn missie en dromen voor me houden en besloot te gaan kijken naar wat er wel mogelijk was. Nu een jaar later is mijn reisblog gigantisch gegroeit, heb ik daarnaast nog drie nieuwe projecten/websites opgebouwd en heb ik deze website het leven in gegroepen.

Ondanks de ellende het afgelopen jaar ben ik blijven bouwen, leren, vallen en weer opstaan. Bedrijven zoals de Linda, Flair, Glamour Humo, Radar+ en NRC Dagblad wisten mij te vinden. Ook ben ik uitgeroepen tot held van Breda en ben ik bezig met een boek over koopverslaving.

Mijn bedrijven

Divri Media is de afkorting van Diana Vriends en is mijn hoofdbedrijf. Hieronder vallen meerdere inkomstenbronnen en subbedrijven. Vanuit Divri Media beheer en maak ik websites, maak ik zakelijke portret foto’s en help ik andere ondernemers met hun social media. 

Stripe Away website

Buitenspelen en reizen gecombineerd tot mijn werk. Van lange wandelingen in Schotland tot aan suppen en kajakken op de mooiste plekken in de wereld. 

Diana Vriends op een berg in Schotland

Met Toffe Hotspots ontdek ik de leukste en tofste plekken om te overnachten en te eten. Van slapen in een heksenhuisje tot aan lunchen in café waar katten de baas zijn.

Diana Vriends website

Diana Vriends

Deze website…mijn sleutel tot herstel is delen van gebeurtenissen, emoties en handvatten. Dit doe ik door het geven van o.a. gastlessen, lezingen en het schrijven van teksten

Diana Vriends op een berg in Schotland

Divri Photography

Meerdere keren per week ga ik op pad om de mooiste plekjes in de natuur vast te leggen.

Leuke weetjes

Reizen is mijn passie en mijn werk. Een grote droom was om locatie onafhankelijk te kunnen werken zodat ik reizen gemakkelijk kan combineren. In januari 2019 heb ik de stap gemaakt en werk ik nu als part time digital nomad.

Ik ben super blij met mijn sproetjes. In de winter zijn ze verstopt maar in de zomer komen ze naar buiten.

Ik heb een goed lopende reis/outdoor/adventure blog waar ik deels mijn geld mee verdien.

Ik ben een kluns eerste klas. Mijn teen stoten, telefoon zoeken terwijl ik die vast heb, potje verf laten vallen op een tapijt of gewoon van de trap afglijden met carnaval omdat ik op iemand anders aan het letten ben dan mijn eigen voeten.

Heb een concentratie van een goudvis…een tikkende klok, die trek ik van de muur af. In huis hangt er dus ook geen klok die tikt.

Kan nooit kiezen welk seizoen ik het fijnste vind. Alle vier de seizoenen hebben wel iets. 

Fotografie is mijn passie, mijn werk en mijn ontspanning. Als mijn hoofd vol zit, trek ik het liefste met camera de natuur in.

Structuur is bij mij basis nummer 1. Zonder agenda of goed lopende to do lijst, kom ik te laat of niet of vergeet ik taken af te ronden.

Ben vrijwilliger bij Buddy to Buddy en vind het geweldig om samen met nieuwe Nederlanders mijn tijd door te brengen.