In de pers

Flair logo“We hadden net een huis gekocht en dat opgeknapt. We waren al bijna 5 jaar samen, hadden elkaar tijdens het uitgaan ontmoet en hadden ook al veel samen meegemaakt. Ik was in een burn-out terecht gekomen en hij had me daarbij geholpen en gesteund zoveel hij kon. Daardoor was onze band sterk. Maar achteraf gezien was ik behoorlijk afhankelijk van hem geworden – zowel financieel als emotioneel.

Lees hier het volledige interview

NRC Dagblad Logo“De koopverslaving van Vriends bleef niet beperkt tot kleding. Vanaf haar zestiende vluchtte ze steeds vaker naar kroegen, restaurantjes en de bioscoop, waar ze haar geld uitgaf. “Ik was vijf tot zes avonden per week weg van huis.” Na haar achttiende stopten haar ouders met betalen van haar verzekeringen, telefoonrekening en mbo-opleiding. Maar ze gaf haar geld van haar bijbaan in de supermarkt vooral uit aan kleding en stappen, waardoor de rekeningen bleven liggen.”

Lees hier het volledige interview

Glamour logo“Als ik vertel over mijn eenzaamheid, krijg ik meestal verbaasde reacties: hoe kan dat nu, je hebt veel vrienden en doe zo veel toffe dingen? Ik heb ook een leuk leven en ben minder eenzaam dan vroeger. Maar het gevoel anders te zijn, anders te denken en er nooit helemaal bij te horen, blijft bestaan. In de wintermaanden is dat gevoel sterker, want dan ben ik vaker daadwerkelijk alleen en voelt het alsof er een donkere wolk achter me hangt”

Lees hier het volledige interview

logo linda.nl

“Een koopverslaving is eigenlijk net als iedere andere verslaving. Ik heb nu handvaten waardoor ik hier beter mee om kan gaan, maar ik blijf altijd gevoelig”, vertelt Vriends.

De film en boeken uit de Shopaholic-reeks zijn volgens haar dan ook geen goed voorbeeld van een koopziekte. “Dat is geromantiseerd. Er zit zoveel meer achter dan alleen die leuke lippenstift kopen.”

Lees hier het volledige interview

In het nieuwe magazine Goed Volk, Meedoen en Doorgaan sta ik aan de hand van een prachtige collage afgebeeld over mijn reis in het vrijwilligerswerk en ik leg in het kort uit waarom ik dit doe. 

Lees hier het online magazine

logo humo

“Ja Kopen bezorgt me een geluksshot. Een nieuwe jurk, een hebbedingentje voor in huis, een hip accessoire: alles is goed om de negatieve emoties te verdrijven. Ik had shoppen jarenlang nodig om te kunnen functioneren”.

Lees hier het volledige interview

ANWB Kampioen Logo“Het water geeft me rust. Ik ben altijd heel druk in mijn hoofd, maar het geluid van de golven overstemt mijn gedachten. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk op uit te trekken.”

Lees hier het volledige interview

Nu.nl Logo“Ik heb best een moeilijk leven gehad, ben ervaringsdeskundige op het gebied van de psychiatrie en heb daardoor ook een sterk rechtvaardigheidsgevoel ontwikkeld”, vertelt Vriends.

“Ieder mens heeft gelijke rechten, waar je ook geboren wordt. Ik hoorde een verhaal van een meisje van dertien jaar, dat uitgehuwelijkt was, zwanger was en mishandeld werd. Vreselijk gewoon. Zulke meisjes hebben geen toekomst meer, kunnen niet meer naar school. Hun dromen zijn vernietigd.”

Lees hier het volledige interview

Breda Vandaag logo“Dana is zelf heel hard aan het werk om haar dromen te realiseren. “Ik heb onder andere een blog, dat ‘ Stripe Away’ heet. Ik vertel daar over mijn reizen. Ik heb er al een paar ‘betaald’ kunnen maken. Zo is het me na jaren hard werken gelukt om een van mijn grootste dromen te realiseren: een helikoptervlucht! Ik wil laten zien dat je dromen waar kunt maken door je volop in te zetten, zonder te vergeten om ook iets voor anderen te doen.”

Lees hier het volledige interview

Radar+ logo“Mijn auto moest deze week APK-gekeurd worden. Daar heb ik een paar nachten slecht van geslapen. Er gaan dan allerlei doemscenario’s door mijn hoofd: dat er een dure reperatie nodig is die ik niet kan betalen. En dat ik dan geen auto meer heb om naar mijn werk te gaan, en ik mijn baan kwijtraak. Ik denk dat elke maand wel twee nachten slecht slaap vanwege geldzorgen. Dat komt ook doordat ik in het verleden grote schulden heb gemaakt.”

Lees hier het volledige interview

“Het leven van Diana Vriends is er een van (diep) vallen en opstaan. ‘Als kind voelde ik me niet zo fijn, er was vaak ruzie thuis en mijn moeder was veel ziek. Op school werd ik gepest, altijd als laatste gekozen met gym en zo. Toen mijn oma zelfmoord pleegde was ik zestien en in datzelfde jaar kreeg mijn moeder een hersenbloeding. Ik heb een soort knop omgezet.”

Lees het volledige interview

Logo Libelle“Toch liep ik door, nog zes dagen. Achteraf gezien ben ik zo blij dat ik toen niet heb opgegeven! Want de rest van mijn tocht was zwaar, maar ontzettend bijzonder en waardevol. Ik, die altijd bang was om alleen te zijn, bleek het prima met mezelf te kunnen vinden.”

Lees hier het volledige interview