Fuck It, Lets Talk

Iets hield mij al maanden tegen. Zit er dan toch de schaamte om dit stuk van mijn leven, mijn angst en mijn passie, open en bloot op tafel te leggen?
 Elke keer wilde ik het. Dan vertelde ik raak, maar liet ik dat ene stuk onaangeraakt links liggen. Heel soms, heel soms, raakte ik het even aan.

Van schaamte naar overwinnen

Het begon met de dingen waarvoor ik me niet meer schaamde: ADHD/ADD, burn-out, zelfbeeld, verlatingsangst, trauma’s, veel gepest zijn etc. Ik inspireerde onbewust anderen om ook hun dromen te volgen en te laten zien dat het wel kan. Maar één ding raakte ik elke keer maar niet aan. Ik durfde niet, die schaamte was te groot.
 
Vorig jaar was het zover. Ik werd gevraagd of ik voor een groep mensen van de Rabobank en gemeente Waalwijk wilde spreken over iets waarvoor ik mij schaamde. Het was niet gemakkelijk, maar de eerste stap om die angst te overwinnen, was gezet. Vanuit daar volgde een andere samenwerking en stond ik daarna voor meerdere middelbare scholen mijn stuk te vertellen, dat waarvoor ik mij schaamde. Groepen pubers waren stil en ik gaf een gastles, na gastles, na gastles.

Praten voor 300 man

En nu 1.5 jaar verder, sta ik volgende week woensdag voor +/- 300 man van de Belastingdienst te praten. Toen ik net begon met spreken, stelde ik een doel/droom vast, om ooit voor een grote groep mensen van de belastingdienst/deurwaarders/incassobureau’s te mogen spreken over het leven met schulden.

Toen ik vorige week eindelijk hulp kreeg van het IMW voor die barre wintermaanden die eraan komen, in combinatie met mijn koopverslaving, werd ik gevraagd om op het podium te staan met. Om te praten over hoe het leven met schulden is…bang voor de deurbel en als je uit de schulden bent, bij elke brief bang bent om er weer in te raken. En vooral die november maand, waar mijn verslaving tot kopen weer aangewakkerd wordt, omdat ik mij gewoon heel rot voel en me door het kopen dan weer beter voel.

Maar die schaamte dan?
Fuck It, Lets Talk en niet alleen tegen hen, maar ook tegen jullie…

En nu naar de tandarts…nog een angst die ik moet overwinnen!

Hi, mijn naam is Diana. Ik ben spreker, ervaringsdeskundige, reisblogger en fotograaf. Ik woon met mijn twee katten (Kayla en Evi) in een knus appartement in het centrum van Breda. Ik ga er graag op uit en ontdek het liefs elke week nieuwe dingen. Ik ben verslaafd aan Schotland, Sushi en gezelligheid. Meer weten over mij?

Meer Berichten

Hi, mijn naam is Diana. Ik ben spreker, ervaringsdeskundige, reisblogger en fotograaf. Ik woon met mijn twee katten (Kayla en Evi) in een knus appartement in het centrum van Breda. Ik ga er graag op uit en ontdek het liefs elke week nieuwe dingen. Ik ben verslaafd aan Schotland, Sushi en gezelligheid. Meer weten over mij?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *